Halloween 2022

  Halloween på Furuvik

  Buu! Årets rysligaste och mysigaste upplevelse är tillbaka. Hela parken fylls med spännande upplevelser för hela familjen. Här kan du möta både häxor, zombies, njuta av en Halloween-dekorerad park och åka våra roliga attraktioner som håller öppet så länge vädret tillåter.

  I år bjuder vi på flera nyheter; bland annat den helt färska Pelle Svanslös-föreställningen ”Buuus eller Godis” och ÖN; under Horror Nights blir vår äventyrsö din värsta mardröm. ÖN är en del av Horror Nights och passar våra lite äldre besökare.

  När parken stänger för dagen öppnar vi återigen upp för succén Horror Nights!

  Halloween är öppet 15–16 oktober , 22–23 oktober och 29–30 oktober samt 2–5 november kl. 11:00–18:00.

  Horror Nights är öppet 29 oktober och 3–5 november kl. 19:00–23:00

  Parad och spökdisco (nyhet!)

  Under eftermiddagen samlas alla läskiga och rysmysiga varelser för en parad. Här kan alla gäster ansluta och gå tillsammans genom parken. Paraden avslutas med ett lagom läbbigt spökdisco för alla åldrar!

  Pelle Svanslös kusliga spökshow (nyhet!)

  I år presenterar vi stolt en helt ny Halloween-föreställning med vår huvudperson Pelle Svanslös. Pelle bjuder in till en spöklik föreställning anpassad för hela familjen. Vi ses vid Pelle-scenen!

  Sydamerikas hemligheter (nyhet!)

  Möt olika mystiska varelser som vi misstänker har kommit upp ur vattnet. I den stängda attraktionen hörs märkliga ljud. Personalen har sett siluetter av varelser stiga upp ur floden. Vågar du dig in och se vad som gömmer sig i gångarna?

  Leksaksmakaren (nyhet!)

  Den onda leksaksmakaren har under åratal lurat in barn i sitt hus med hjälp av leksaker. Barnen har därefter utsatts för okända experiment, och blir aldrig sig själva igen... Blickarna ekar tomt och all mänsklighet tycks för evigt ha lämnat deras små kroppar. Kan du stå emot Leksaksmakarens lockande ord?

  (I denna attraktion är det starkt blinkande ljus)

  Skelettjakt hos varulvarna (nyhet!)

  Hur många skelettdelar kan du hitta i lemurhänget? Här leker läbbiga varulvar - se upp!

  Stenskogens häxor

  Kom förbi och hälsa på Stenskogens häxor Ametista, Smaragda, Agata och Pyritea. Sjung en sång eller passa på att leka lite stenkull.

  Zombieexpressen – succén från 2021 är tillbaka

  Under en resa i Transsylvanien plockade Orientexpressen upp en passagerare som bar på en zombiesmitta. En efter en förvandlades passagerna till människoätande zombies men konduktören lyckades begränsa utbrottet genom att låsa in alla zombies i de sista vagnarna. Eller gjorde han det?

  (I denna attraktion är det starkt blinkande ljus)

  Bygden

  På flera mils avstånd hörs uppståndelsen i Furuviksparken, något som närområdets skogsväsen lockats av. Särskilt under tiden för de döda och andra mörka krafter. När dimmorna ligger tjockt över parkens stigar möter en varulv en lemur och en vampyr känner doften av sött barnablod. Ryktet har spridit sig och nu skymtas det skuggor i varje hörn i parken.

  Creepy Carnival

  Ett kringresande sällskap bestående av märkliga och missanpassade gycklare ledda av syskonparet Adolfi, bjuder på tveksamma föreställningar och märkliga ritualer till publikens förskräckelse på tivoliområdet.

  Labyrinten

  Våga ge dig in i en både klurig och kuslig Labyrint på vårt Creepy Carneval-område.

  I varje vrå gömmer det sig ett väsen som gör allt för att jaga dig ut från labyrinten. Vi kan inte garantera att du kommer ut, trots att det kommer vara din enda önskan när du tagit dig in.

  Sagoläsning i Kruthuset

  Här kan både stora och små öron lyssna på kusliga historier!

  Tivolit är öppet!

  Under Halloween förvandlas vårt tivoli till en klassisk amerikansk sekelskiftescirkus! Här kan du åka alla våra snurriga och roliga attraktioner och njuta av halloween-förvandlingen. På tivolit har vi dessutom byggt upp en rolig labyrint och du kan både äta mat och fika på området. Fria åk ingår i biljetten till Halloween 2022.

  Vi förbehåller oss rätten att stänga attraktioner vid för låga temperaturer.

  Läs mer om våra attraktioner

  Horror Nights - skräcken intar parken

  Horror Nights är för de äldre - efter att vi stänger för dagen öppnar vi upp ett betydligt läskigare Furuvik när mörkret faller över parken. Observera att Horror Nights-biljetter köps separat och inte ingår i den ordinarie Halloween-entrén.

  Läs mer om Horror Nights