Tillgänglighet på Furuvik

Vi öppnar omsorgsfullt upp delar av djurparken för ett begränsat antal gäster. Läs mer.

Tillgänglighet

På Furuvik har vi som mål att parken ska vara tillgänglig för alla. Därför pågår det ständigt ett arbete för att underlätta för våra gäster med funktionsvariation.

Parkering och framkomlighet i parken

Furuviksparken är rullstolsanpassad med asfalterade vägar, samt några grusvägar. Vi har handikapparkeringar bredvid huvudentrén, rondellen vid huvudentrén och framför Furuvik Havshotell.

Inträde och ledsagare

Gäst med funktionsvariation betalar ordinarie entrépris men ledsagare eller assistent till gäst med fysisk eller dold funktionsvariation har fri entré. Ledsagaren måste vara minst 16 år fyllda och kunna uppvisa legitimation.

Gäst med funktionsvariation bör ha med sig intyg som visas upp i entrén. Intyget ska innehålla ditt namn samt en kort beskrivning av hur ditt behov av ledsagning ser ut. Vi godkänner intyg från vården, kommunen, skola samt assistansbolag.

Om gäst med funktionsvariation behöver hjälp vid i- och urstigning ur attraktion erbjuds den personliga assistenten/ledsagare att fritt åka med.

Fråga gärna på plats vad som gäller för just er så hjälper vi till i den mån vi har möjlighet. Ni kan även kontakta Gästservice i förväg om ni har frågor. Våra parkvärdar finns alltid på plats vid entrén på förmiddagen och möter er.

Åkattraktioner

Gäst med funktionsvariation betalar ordinarie pris för åkattraktioner. Alla våra attraktioner är tillgängliga för personer med funktionsvariation men till vissa attraktioner så som Rocket, Kättingflygaren och Tornado kan rullstolar inte köras hela vägen fram till vagnen/sittplatsen.

Ledsagare/assistent bör vara behjälplig vid i- och urstigning av attraktionen. Vid uppvisning av ledsagararmband får ledsagare och den som behöver ledsagande förtur i kön.

Konsertplatser

Vid konserter på Stora Scen finns ett begränsat antal platser för rullstolar på en plattform där man ser scenen alldeles utmärkt.

Restauranger

Alla våra restauranger är anpassade för rullstolar. Vid Fiskeläget samt Tom Thai är det grusvägar.

Låna rullstol

Furuvik har fyra stycken rullstolar som går att låna. Boka dem gärna i Gästservice innan ditt besök, tel 010-708 79 00 eller gastservice@furuvik.se.

Toaletter

Rullstolsanpassade toaletter finns på följande platser:

  • Vid entrén vid Äventyrsbadet
  • Vid Godisboden
  • Vid Classic café
  • Vid Cirkusbyggnaden
  • Inne på Tivoliområdet bredvid Spökjakten
  • Vid Tyrolertorget
  • Vid Fiskeläget

Boende

Vi har två tillgänglighetsanpassade rum på Furuvik Havshotell och en tillgänglighetsanpassad havsstuga på vår havscamping. För att få veta mer ring vår bokning på 010-708 70 00.

Servicehundar

Servicehundar i arbete är välkomna.

Fler frågor?

Hör gärna av dig till Gästservice på 010 – 708 7900 eller gastservice@furuvik.se.