Tillgänglighet

  På Furuvik har vi som mål att parken ska vara tillgänglig för alla. Därför pågår det ständigt ett arbete för att underlätta för våra gäster med funktionsvariation.

  Bra att veta för dig som har funktionsvariation

  Furuviksparken är en mysig park där du kan uppleva djur, tivoli och bad. Parken innehåller mindre nivåskillnader och har till största del asfalterade vägar och samt några grusvägar. Parkens miljö varierar mellan skog och öppna ytor.

  Boende

  Vi rekommenderar Havshotellet eller vår Havscamping som är beläget ett stenkast från Furuviksparken. Entré till parken kan ske via hotellets entré eller via parkens huvudentré. Vi har två tillgänglighetsanpassade rum på Havshotellet samt en tillgänglighetsanpassad stuga på vår havscamping. För mer information om våra rum eller stugor, ring gärna oss via telefon 010-708 70 00.

  Kollektivtrafik

  Kollektivtrafikens hållplatser till och från djurparken är placerade cirka 50 meter från huvudentrén. Busslinje 501 trafikerar hållplatsen som heter ”Furuvik”. Tågstationen finns även den precis intill parkens huvudentré. Färdtjänst har möjlighet att släppa av och hämta gäster vid vändplanen direkt utanför huvudentrén.

  Parkering

  Det finns 6 st parkeringsplatser för gäster som har rörelsehinder precis bredvid huvudentrén samt 2 st platser precis intill Furuvik Havshotell. Placera parkeringstillståndet för rörelsehindrade i bilens framruta.

  Ledsagare eller personlig assistent

  Gäst med funktionsvariation betalar ordinarie entrépris men ledsagare eller assistent till gäst med fysisk eller dold funktionsvariation har fri entré. Ledsagaren måste vara minst 16 år fyllda och kunna uppvisa legitimation.

  Gäst med funktionsvariation bör ha med sig intyg som visas upp i entrén. Intyget ska innehålla ditt namn samt en kort beskrivning av hur ditt behov av ledsagning ser ut. Vi godkänner intyg från vården, kommunen, skola samt assistansbolag. Ledsagare behöver inte förboka plats utan besöker oss utan förbokning. Övriga i sällskapet bokar biljetter via hemsidan. Tänk på att intyget skall uppvisas vid entrén när ni kommer till parken.

  Om gäst med funktionsvariation behöver hjälp vid i- och urstigning ur attraktion erbjuds den personliga assistenten/ledsagare att fritt åka med.

  Ledar- eller servicehundar

  Ledar- eller Servicehundar i arbete är välkomna men får av hänsyn till parkens djur inte tas med in i Regnskogen, Lemurlandet, Klapphagen eller till Orangutanghuset. I våra restauranger är ledarhundar tillåtna. Vi rekommenderar våra härliga uteserveringar. Av omsorg för din hund avråder vi från att medföra hund under konsertkvällar på grund av hög ljudvolym.

  Rullstol

  Furuvik erbjuder ett begränsat antal rullstolar som våra gäster får låna. Boka dem gärna i Gästservice innan ditt besök genom att ringa växeln tel 010-708 79 00 eller maila gastservice@furuvik.se.

  Åkattraktioner

  Gäst med funktionsvariation betalar ordinarie biljettpris. Alla våra attraktioner är tillgängliga för personer med funktionsvariation men till vissa attraktioner så som Kättingflygaren och Tornado kan rullstolar inte köras hela vägen fram till vagnen/sittplatsen.

  Vid uppvisning av ledsagararmband får ledsagare och den som behöver ledsagande förtur i kön om personen inte kan stå i vanlig kö av olika anledningar. Detta sker genom ingång via utgången. Ledsagare/assistent bör vara behjälplig vid i- och urstigning av attraktionen.

  Konsertplatser

  Vid konserter på Stora Scen finns ett begränsat antal platser för rullstolar på en platsform där man ser scenen väl. Dessa platser är bokningsbara via Gästservice på tel 010-708 79 00 eller mail gastservice@furuvik.se

  Restauranger

  I alla restauranger erbjuds laktos- och glutenfria samt vegetariska rätter. Har du andra allergier, behöver hjälp med att få menyn uppläst eller hjälp med servering - prata med vår personal på plats så vi hjälper dig. Alla våra restauranger är anpassade för rullstolar. Vid Fiskeläget samt Tom Thai är det grusvägar.

  Djurvisningar och föreställningar

  Vid våra djurvisningar och teaterföreställningar används alltid mikrofon och högtalare.

  Toaletter

  Rullstolsanpassade toaletter finns på följande platser:

  • Vid entrén vid Äventyrsbadet
  • Vid Godisboden
  • Vid Classic café
  • Vid Cirkusbyggnaden
  • Inne på Tivoliområdet bredvid Spökjakten
  • Vid Tyrolertorget
  • Vid Fiskeläget

  Lugn och ro

  Om du behöver lugn och ro så finns det flera platser i parken där du kan samla energi för att fortsätta ditt besök. Vi rekommenderar området kring Lilla scenen, området kring Sydamerika eller en fika på Café Classic. Det finns även parkbänkar utplacerade runtom i parken.

  Frågor?

  Har du fler frågor är du alltid välkommen att ringa eller maila till oss. Behöver du hjälp eller mer information på plats kan du alltid vända dig till personalen i Gästservice vid Huvudentrén. Välkommen!