Frågor & svar

Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om Furuvik. Hittar du inte svaret på din fråga? Skriv till oss på vår Facebooksida.

Vad ingår i entrépriset?

Djurparken och Äventyrspoolen ingår i entrépriset. Vill man åka attraktioner eller Flodfärden får man köpa till kuponger eller åkband.

Vad ska jag göra om jag tappat bort mitt säsongskort?

Om du tappat bort ditt oregistrerade säsongs- eller guldkort och inte har originalkvittot (kvittot man får i entrén eller på Maxi ICA) så måste du betala för ett helt nytt säsongskort. Om kortet är registrerat så kan du köpa ett nytt för 150 SEK.

Får man ta med hunden till Furuvik?

Kopplade hundar får gärna besöka parken. Vi ber dock våra hundägare att visa hänsyn mot parkens djur och inte ta med hundarna in i t. ex. regnskogen, lemurlandet eller orangutanghuset. Vi ber även våra hundägare att visa hänsyn mot sitt djur och inte ta med hunden under konsertkvällar.

Kan man ta ut pengar i parken?

Ja. Du kan ta ut pengar hos Gästservice, Cirkusrestaurangen, Sydamerika, Regnskogen och i biljettkuren på Tivolit.

Får man cykla i parken?

Nej, varken cyklar, kickbikes, skateboards, inlines, hoverboards eller segways är tillåtet i parken.

Finns det rullstol att låna?

Ja, vi har fyra stycken som går att låna. Boka dem gärna i Gästservice innan ditt besök, tel 010 - 708 79 00 eller gastservice@furuvik.se.

Kan man låsa in värdesaker?

Ja, bakom Magasinet och vid Äventyrspoolen finns värdeskåp där våra gäster kan låsa in sina tillhörigheter. Avgift tillkommer.

Vad finns det att äta i parken?

Vi har flera restauranger över hela parken med blandat utbud. Du kan läsa mer om alla våra restauranger här.

Precis utanför parken vid havet hittar ni Furuvik Havskrog. Du hittar meny och information om Furuvik Havskrog här.

Finns det grillplatser?

Ja, där man går ut mot Äventyrsön och på Björnberget vid manfåren. Vid båda platserna finns elgrillar som man tänder själv. Vid Björnberget finns även en vedgrill, där vi står för veden men man får tända själv.

Hur gör jag om jag tappat bort något i parken?

Vänd dig till Gästservice. Där hamnar allt upphittat.

Finns det skrindor att låna?

Ja, vi har ett begränsat antal skrindor som vi hyr ut för 40 kr/dag. Att låna våra skrindor är väldigt populärt och de går inte att boka. Det är istället "först till kvarn" som gäller. För att använda skrindorna behövs en tiokrona, be entrépersonalen att lägga på 10 kr på din skrindbiljett så får du en tiokrona du kan använda till skrindan.

Kostar det extra att besöka Regnskogen?

Nej, besök i Regnskogen och resten av djurparken samt bad i Äventyrspoolen, besök på Äventyrsön och Hemliga Fortet ingår i entrépriset. Flodtur i Sydamerika ingår i åkbandet, har du inte åkband kostar den en åkupong á 20 kr.

Får jag rabatt i Furuviks systerparker?

Ja! Läs mer om våra rabatterbjudanden här.

Finns det mat för allergiker?

I alla våra restaurangenheter har vi laktos- samt glutenfria alternativ. Det går alltid bra att fråga personalen på plats om du har några funderingar.