Hitta hit

  Att ta sig till Furuvik är lätt. Hit tar du dig enkelt med både bil, buss, tåg, taxi, cykel, båt eller flyg. Furuvik ligger naturskönt vid Östersjön ca 1 mil söder om Gävle efter riksväg 76. Välkommen!

  Adressen är Furuvik, SE-814 91 Furuvik

  Res med bil

  Från Uppsala, Avesta, Falun och Bollnäs åker ni på ungefär en timme, från Stockholm på cirka en timme och fyrtio minuter, och från Sundsvall på ungefär två och en halv timme.

  Vi har en nybyggd parkering direkt utanför entrén och Furuvik är väl skyltat från E4:an. Parken ligger längs E4:ans gamla sträckning längs kusten, en mil söder om Gävle (avfart från E4 Gävle syd, eller vid Dragon Gate om ni kommer från söder).

  Parkeringsavgift

  Parkeringsavgiften kostar 90 kr/dag (+4 kr serviceavgift) och du betalar smidigt via biljettautomaterna eller appen "Apcoa Flow" för ännu smidigare parkering.

  Du vet väl om att du som har Furuvikskort får fri parkering för ett fordon under vår sommarsäsong? För att det ska fungera loggar du in på Mina sidor innan säsongens första besök och registrerar ert registreringsnummer på bilen. Därefter har ni fri parkering resten av säsongen.

  Ladda elbilen hos oss

  Vid Havshotellet finns 8 st laddplatser med uttag av typ 2, med en effekt upp till 11 kW. Du startar och betalar för laddningen genom Gävle Energis App. Observera att hotellets laddplatser är avsedda för hotellgäster. Ska du besöka parken hänvisar vi dig till den stora parkeringen.

  Vid Furuviksparkens stora parkering, på andra sidan järnvägen från huvudentrén, finns 20 st laddplatser med uttag av typ 2, med en effekt upp 11 kW. Du startar och betalar för laddningen genom ChargeNode. Var uppmärksam på att parkeringsavgift betalas separat.

  Furuviksparkens laddplatser delfinansieras av Naturvårdsverket genom Klimatklivet.

  Klimatklivet

  Res med båt

  Kom till Furuvik havsvägen och lägg till i Furuvik Gästhamn. Här hittar ni en utsikt som inte går att beskriva. Ta med vännerna innan konserten eller parkbesöket och lägg till i hamnen. Här finns grillar, minigolf och god mat på Furuvik Havskrog.

  Läs mer om Furuviks Gästhamn och Havscamping här.

  Du kan även ta Limöbåten till Furuvik. Läs mer och se turlista här.

  Res med buss

  Du kan åka busslinje 501 från Gävle till hållplatsen som heter "Furuvik". För tidtabell se Upplandstrafikens hemsida.

  Res med tåg

  Tågperrongen är beläget precis utanför huvudentrén till parken.

  Bokning via www.resrobot.se, www.ul.se eller www.sj.se.

  Res med cykel

  Bor du i Gävle kan du passa på att testa den asfalterade och belysta cykelbanan som leder ända fram till Furuviksparken från Gävle. En utmärkt utflykt på cirka en mil.

  Res med Taxi

  Ring Sverige Taxi (Gävle Taxi) på 026 12 90 00.