Hitta hit

Vi öppnar omsorgsfullt upp delar av djurparken för ett begränsat antal gäster. Läs mer.

Hitta hit

Att ta sig till Furuvik är lätt. Hit tar du dig enkelt med både bil, buss, tåg, taxi, cykel, båt eller flyg. Furuvik ligger naturskönt vid Östersjön ca 1 mil söder om Gävle efter riksväg 76. Välkommen!

Ta bussen till Furuvik

Du kan åka buss från Gävle till Furuvik. För tider kolla Upplandstrafikens hemsida.

Ta bilen till Furuvik

Från Uppsala, Avesta, Falun och Bollnäs åker ni på ungefär en timme, från Stockholm på cirka en timme och fyrtio minuter, och från Sundsvall på ungefär två och en halv timme.

Vi har en nybyggd parkering direkt utanför entrén och Furuvik är väl skyltat från E4:an. Parken ligger längs E4:ans gamla sträckning längs kusten, en mil söder om Gävle (avfart från E4 Gävle syd, eller vid Dragon Gate om ni kommer från söder).

Parkeringsavgift

Parkeringsavgifterna på våra parkeringar går via Apcoa Parking som tar 60 kr/dag. Ladda ned deras app Apcoa Flow för smidigare parkering.

Ta båten till Furuvik

Kom till Furuvik havsvägen och lägg till i Furuvik Gästhamn. Här hittar ni en utsikt som inte går att beskriva. Ta med vännerna innan konserten eller parkbesöket och lägg till i hamnen. Här finns grillar, minigolf och god mat på Furuvik Havskrog.

Läs mer om Furuviks Gästhamn och Havscamping här.

Du kan även ta Limöbåten till Furuvik. Läs mer och se turlista här.

Ta tåget till Furuvik

Tågperrongen ligger precis utanför huvudentrén till parken.

Bokning via www.resrobot.se, www.ul.se eller www.sj.se.

Ta taxi till Furuvik

Ring Sverige Taxi (Gävle Taxi) på 026 12 90 00.

Ta cykeln till Furuvik

Bor du i Gävle ska du naturligtvis passa på att testa den asfalterade och belysta cykelbanan som leder ända fram till Furuviksparken från Gävle. En utmärkt utflykt på cirka en mil.

Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. 🍪 Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.