Primatsmart

  Följ med en zoolärare genom vår magiska värld och träffa våra närmaste släktingar aporna! Här får ni träffa alltifrån schimpanser till lemurer och lära er om likheter och olikheter mellan människa och djur.
  Bokning

  För bokning, information och prisuppgift, kontakta oss gärna på 010-708 70 00 eller zooskolan@furuvik.se.

  Häng med på ett besök i apornas värld

  Primatsmart är ett zooskoleprogram som under två timmar fokuserar på Furuviks primater och deras olika egenskaper. Hur lika är egentligen våra beteenden med primaternas och skall de verkligen äta bananer?

  Vi besöker allt ifrån vår närmaste släkting schimpansen till de primater som befinner sig längst ifrån oss på släkträdet – lemurerna. Vi pratar om likheter och olikheter mellan människa och djur och funderar över varför de olika primaterna har utvecklats till att se ut och bete sig som de gör. Vissa arter lever i flock medan andra lever ensamma och de äter alltifrån blad till kött. Dessa olika egenskaper är anpassningar till primaternas olika livsmiljöer vilket vi kommer dyka djupare in i.

  Mer än hälften av alla primater är idag tyvärr utrotningshotade på grund av oss människor och djurparker arbetar på olika vis för att bevara dem. Detta kommer ni få lära er mer om och självklart delar vi med oss av våra tips på vad just du kan göra för att bidra till en hållbar framtid för människa, djur och natur!

  Koppling till läroplanen

  Biologi Åk 4-6

  • Människans beroende av och påverkan på naturen och vad detta innebär för en hållbar utveckling. Ekosystemtjänster, till exempel nedbrytning, pollinering och rening av vatten och luft.
  • Livets utveckling och organismers anpassningar till olika livsmiljöer.
  • Hur djur, växter och andra organismer kan identifieras, sorteras och grupperas.