Furuvik i klassrummet

  Kan man ta med sig en lemur till skolan? I den här interaktiva videolektionen gör vi just det!
  Bokning

  För bokning, information och prisuppgift, kontakta oss gärna på 010-708 70 00 eller zooskolan@furuvik.se.

  Under det här interaktiva samtalet kommer eleverna lära sig skillnaden mellan köttätare, växtätare och allätare genom att få titta på både djurens mat och riktiga dödskallar – utan att behöva lämna klassrummet! Eleverna kommer även få tillfälle att ställa sina brinnande frågor om djur och djurpark. Samtalet tar plats ute hos våra lemurer där de kommer vara delaktiga och ha en betydande roll i utbildningstillfället.

  Det här lektionssamtalet ger en unik möjlighet för eleverna att skapa sammanhang mellan ny kunskap och verkligheten – samtidigt som vi har det väldigt roligt! Samtalet fungerar bra både som förberedande inför ett besök i parken eller enskilt. Det är ett inlärningstillfälle som kommer lämna ett intryck!

  Vid bokning får läraren ett dokument med instruktioner och material som behövs för att genomföra lektionen. Här ingår bland annat hur klassen behöver förberedas och hur ni kan arbeta med ämnet innan samtalet börjar.

  Vi använder oss av videokonferensprogrammet Teams. Om skolan använder sig av något annat videokonferensprogram går det att anpassa.

  Koppling till läroplanen

  Detta zooskoleprogram är kopplat till följande delar av Centralt Innehåll för Biologi Åk 1-3;

  • Djurs och växters livscykler och anpassningar till olika årstider.
  • Djur och växter i närmiljön och hur de kan sorteras, grupperas och artbestämmas samt namn på några vanligt förekommande arter.
  • Enkla näringskedjor som beskriver samband mellan olika organismer i ekosystem.
  Fakta om programmet
  • Pris

   750:-/klass inkl. lärare
  • Programmets längd

   45 min inkl. 15 min frågestund
  • Max antal

   35 personer