Furuvik i klassrummet

Furuvik i klassrummet

Kan man ta med sig en schimpans till skolan? I den här interaktiva videolektionen gör vi just det!

Bokning

För bokning, information och prisuppgift, kontakta oss gärna på 010-708 70 00 eller zooskolan@furuvik.se.

Under det här interaktiva samtalet kommer eleverna lära sig skillnaden mellan köttätare, växtätare och allätare genom att få titta på både djurens mat och riktiga dödskallar – utan att behöva lämna klassrummet! Eleverna kommer även få tillfälle att ställa sina brinnande frågor om djur och djurpark. Samtalet tar plats i Regnskogen där våra schimpanser hela tiden är med i bakgrunden och de kommer ha en betydande roll i utbildningstillfället.

Det här lektionssamtalet ger en unik möjlighet för eleverna att skapa sammanhang mellan ny kunskap och verkligheten – samtidigt som vi har det väldigt roligt! Samtalet fungerar bra både som förberedande inför ett besök i parken eller enskilt. Det är ett inlärningstillfälle som kommer lämna ett intryck!

Vid bokning får läraren ett dokument med instruktioner och material som behövs för att genomföra lektionen. Här ingår bland annat hur klassen behöver förberedas och hur ni kan arbeta med ämnet innan samtalet börjar.

Vi använder oss av videokonferensprogrammet Zoom. Om skolan använder sig av något annat videokonferensprogram går det att anpassa.

Koppling till läroplanen

Detta zooskoleprogram är kopplat till följande delar av Centralt Innehåll för Biologi Åk 1-3;

 • Djurs och växters livscykler och anpassningar till olika årstider.
 • Djur och växter i närmiljön och hur de kan sorteras, grupperas och artbestämmas samt namn på några vanligt förekommande arter.
 • Enkla näringskedjor som beskriver samband mellan olika organismer i ekosystem.

Fakta om programmet

 • Pris
  750:-/klass inkl. lärare
 • Programmets längd
  45 min inkl. 15 min frågestund
 • Max antal
  35 personer

Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. 🍪 Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.