Expedition Furuvik

  På Expedition Furuvik får klassen följa med en zoolärare runt i parken och lära sig mer om djur, natur, och hållbar utveckling på ett spännande och kul sätt.
  Bokning

  För bokning, information och prisuppgift, kontakta oss gärna på 010-708 70 00 eller zooskolan@furuvik.se.

  Träffa apor och svenska lantdjur tillsammans med en zoolärare

  Expedition Furuvik är en spännande och rolig upplevelse - där ni lära er massor om djur och natur och hur viktigt det är att vi människor hjälps åt för att bidra till en hållbar utveckling. Under två timmar får ni följa med en av våra zoolärare på en spännande tur i djurparken.

  Expedition Furuvik fokuserar på hur viktigt det är att vi människor hjälps åt för att bidra till hållbar utveckling i världen. Många arter är idag utrotningshotade på grund av oss människor och under dagen hälsar vi på några olika primater för att lära oss mer om varför de är hotade i naturen och hur djurparker arbetar för att bevara dem. Vi kommer även stanna till på vår fäbodvall och träffa gamla svenska lantraser som idag hotas av det moderna jordbruket.

  För att få en större förståelse för de ekosystem och näringskedjor som finns runtom oss blir det även ett stopp i vår zooskola. Där tittar vi på olika djurs skelett och försöker ta reda på hur tänderna kan visa vad djuret äter!

  Genom besök hos våra primater och svenska lantraser ges målande exempel på problematiken idag, med fokus på vad var och en kan göra för att rädda dem!

  Koppling till läroplanen

  Biologi åk 4-6

  • Människans beroende av och påverkan på naturen och vad detta innebär för en hållbar utveckling. Ekosystemtjänster; till exempel nedbrytning, pollinering och rening av vatten och luft.
  • Ekosystem i närmiljön, samband mellan olika organismer och namn på vanligt förekommande arter.
  • Naturen som resurs för rekreation och upplevelser och vilket ansvar vi har när vi nyttjar den.