Djurklur

  En spännande och rolig upplevelse för de lite yngre barnen där vi upptäcker våra fantastiska djur samtidigt som vi använder oss av våra sinnen syn, hörsel, känsel och lukt.
  Bokning

  För bokning, information och prisuppgift, kontakta oss gärna på 010-708 70 00 eller zooskolan@furuvik.se.

  Låt eleverna använda sina sinnen för att lära sig om djuren

  Djurklur är spännande och rolig upplevelse för de lite yngre barnen. Här upptäcker vi Furuviks fantastiska djur samtidigt som vi använder oss av vår syn, hörsel, känsel och lukt.

  DjurKlur är ett interaktivt zooskoleprogram där fokus ligger på att under två timmar lära sig mer om djur och natur genom att komma nära djuren i parken. Här ställs ni öga mot öga med magnifika kameler, säger hej till våra närmsta släktingar primaterna och träffar våra gårdsdjur och pratar om hur vi människor skall bemöta djur och visa respekt för dem och naturen.

  Vi pratar också om varför många arter idag är utrotningshotade och hur djurparker arbetar för att bevara dem. Genom att titta och känna på skallar och pälsar får ni mer kunskap om våra vilda djur. Detta kan vara allt ifrån deras anpassningar till miljön de lever i till vad de äter.

  Koppling till läroplanen

  Biologi Åk 1-3

  • Djurs och växters livscykler och anpassningar till olika årstider.
  • Djur och växter i närmiljön och hur de kan sorteras, grupperas och artbestämmas samt namn på några vanligt förekommande arter.
  • Enkla näringskedjor som beskriver samband mellan olika organismer i ekosystem.