Cirkusmanegen

  - För den större konferensen

  Välkommen till en magisk värld av möjligheter i vår historiska Cirkusmanege – den perfekta platsen för ditt nästa evenemang! Med en autentisk atmosfär och plats för upp till 500 personer på läktare, erbjuder vi en arena för en unik och minnesvärd upplevelse.

  Kontakta oss idag och låt oss hjälpa dig skapa ett evenemang som kommer att bli snackisen bland dina gäster. Vår Cirkusmanege väntar på att bli platsen där dina idéer tar form och ditt evenemang blir en succé!

  Välkommen till en värld av möjligheter i cirkusens underbara värld!

  Företagsmöten med en twist

  Gör ditt nästa företagsmöte till något utöver det vanliga! Vår Cirkusmanege skapar en inspirerande miljö där kreativitet kan flöda och idéer tar flyg bland trapetserna. Låt era deltagare mötas i en atmosfär som stimulerar både samarbetet och fantasin!

  Workshops och utbildningar

  Förvandla dina workshops och utbildningar till oförglömliga händelser. Vår manege erbjuder den perfekta platsen för att skapa en engagerande lärandeupplevelse. Varför inte lära sig nya färdigheter eller utveckla teamet i en miljö som kombinerar kunskap med nöje?

  Tillställningar och mingel

  Förvandla vårt utrymme till en elegant plats för jubileum, din privata fest eller ett exklusivt mingel. Låt cirkusatmosfären lyfta festen till nya höjder.

  Historian bakom vår Cirkusmanege

  I Stockholm hade Gösta Nygren sommaren 1940 träffat den svensk-franske cirkusdirektören Jean Houcke som spelat i Djurgårdscirkusen men råkat i ekonomiska svårigheter. Resultatet av deras möte blev att hela familjen Houcke med ett 30-tal hästar, fullblodsaraber och shetlandsponnyer samt några cirkusartister kom till Furuvik. Beslutet togs om att bygga en cirkus i parken och den fasta cirkusbyggnaden stod klar på rekordtid, byggd under ledning av byggmästare John Lindeberg. Den 17 november år 1940 invigdes cirkusen med en festföreställning.

  Den 27 mars 1994 totalförstördes Teater-Cirkus i en brand. Byggnaden var under renovering och höll på att byggas om och till. Renoveringen hade fram till branden kostat 14 miljoner kronor. Invigningen som var planerad till den 7-8 maj fick ställas in. Den sommaren spelades i stället föreställningen i ett cirkustält. Teater-Cirkus byggdes upp igen och stod klar till den 13 maj 1995, då utrustad med en jättetank med 30 kubik vatten som var kopplad till ett sprinklersystem.

  Fram till 2009 använde Furuviksbarnen cirkusen för sina sommarspel och idag används manegen för kick-off och andra event. Bakutrymmena används under hela somrarna som loge och green room för våra medarbetare eller våra ”artister” som vi kallar dem.