Dvärgsilkesapa

    Vi har öppet omsorgsfullt för ett begränsat antal gäster.Läs mer här.

    Dvärgsilkesapa

    Callitrix pygmea

    Dvärgsilkespan är en av världens minsta primater. De fullvuxna aporna väger bara 150 gram och en nyfödd dvärgsilkesapa väger så lite som 15 gram.

    Dvärgsilkesapan är en av de minsta aporna i världen

    Dvärgsilkesapan lever vilt i de norra delarna av regnskogen Amazonas, närmare bestämt i västra Brasilien, Colombia, Peru, Ecuador och norra Bolivia.

    Dvärgsilkesapan kommunicerar mycket med ljud och en del av dessa ljud är så högfrekventa att vi människor inte ens kan höra dem.

    Dvärgsilkesapan är en av de minsta aporna i världen

    Dvärgsilkesapan är den minsta apan inom familjen kloapor och den är bland de minsta aporna i världen. Fullvuxna dvärgsilkesapor väger bara 150 gram och en nyfödd apa väger inte mer än 15 gram.

    Dvärgsilkesapan föder oftast tvillingar

    Honorna föder oftast tvillingar. När de är födda så bärs de runt av hanen i paret och han lämnar endast över dem till deras mamma när de behöver dia.

    Dvärgsilkesapor är riktigt bra på att gnaga hål i barken på vissa träd där de sedan slickar i sig av den söta saven.

    Fakta om dvärgsilkesapan

    • Klass
      Däggdjur
    • Ordning
      Primater
    • Familj
      Kloapor
    • Livsmiljö
      Tropisk regnskog
    • Dräktighetstid
      141 dagar
    • Antal ungar
      2 per kull
    • Föda
      Sav, insekter, blommor och frukt
    • Vikt
      120-150 gram
    • Längd
      Kroppslängd 13 cm, Svanslängd 20 cm
    • Livslängd
      10-12 år

    Förboka ditt besök!

    För att du ska känna dig trygg begränsar vi antalet personer i parken. Du behöver därför förboka den dag du vill besöka oss, i samband med att du köper din biljett.

    EntréSäsongskort

    Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. 🍪 Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.