Omsorgsfull öppning av Furuviksparken

En omsorgsfullt öppen park

Nu är Furuviksparken äntligen öppen! I år ligger fokus på att ha öppnet på ett ansvarsfullt och omsorgsfullt sätt, så att du ska känna dig trygg med att besöka oss. vi har genomfört en rad nya åtgärder när det gäller allt från hygien till köanvisningar.

Nytt för i år är också att vi begränsat antalet gäster i parken! Därför behöver du förboka dina biljetter online. Vi rekommenderar dig därför att förboka din entré i god tid innan besöket.

Vi kommer hålla öppet djurparken och erbjuder en härlig upplevelse för hela familjen. Vissa delar av vårt utbud kommer dock anpassas, vilket innebär att många attraktioner samt ett fåtal djurhägn hålls stängda. Allt för att säkerställa en trygg upplevelse för dig som gäst. Läs mer om våra åtgärder och vad som är öppet här.

Svalka dig i äventyrsbadet

Svalka dig i sommarvärmen i vårt härliga bad för alla åldrar. Här finns en stor härlig pool, en barnpool, två snabba vattenrutschkanor och ett häftigt äventyrstorn – allt som gjort för roliga och spännande badlekar för hela familjen.

Upplev fascinerande djur från hela världen

I Furuviksparken kan du möta annorlunda djur som du kanske aldrig hört talas om förut. Här hittar du allt från påfågel till orangutang och har möjligheten att möta djuren på riktigt nära håll.

Träffa de gulliga lantdjuren

På Furuvik finns djur från hela världen - men också gulliga och välbektanta djur som getter, hästar och får. Möt de fina djuren på nära håll hos oss!

Njut av kulinariska läckerheter i skärgårdsmiljö

Missa inte att boka bord på White guide-listade Furuvik Havskrog. Vi har öppet året runt och serverar vällagad mat i en rofylld och vacker miljö - bara ett stenkast från parken.

Övernatta på Furuvik Havshotell eller havscampingen

Bo på Furuvik Havshotell eller havscampingen med närhet till havet och parken! Båda ligger ett stenkast från parken och alla dess nöjen, samtidigt som du får njuta av lugn och ro nära havet.

Erbjudande: Maxa upplevelsen med boendepaket

Vi erbjuder boendepaket för hela familjen! Med Furuvikspaketet får du följa med in i en magisk värld av fascinerande djur.

Boka boende här

Vad är öppet och vad är stängt?

Djurparken - Djurparken, med över 30 djurarter, kommer hållas öppen och det går bra att träffa alla våra fascinerande och häftiga djur. På en utomhusyta stor som ungefär 52 fotbollsplaner (370 000 kvadratmeter).

Djurvisningar - För att minska folksamlingar kommer vi inte ha schemalagda djurvisningar. Istället har vi djurvårdare på plats hos våra kängurus, lemurer och i fäboden, för att du ska få möjlighet att ställa frågor och lära dig mer om våra fascinerande djur.

Tivoliområdet - Tivoliområdet omfattas av förbudet mot allmänna och offentliga tillställningar och håller tillsvidare stängt. Undantaget är årets nyhet Draken som håller öppet med begränsningar på 50 personer inom attraktionsområdet och distanshållning i kön.

Badet - Vid bra väder håller badet öppet så att du kan svalka dig i värmen. Observera att du behöver förboka tid i badet för att minska trängsel. Du bokar tid när du köper din dagsentré, och din tid gäller i 2 timmar. Läs mer om våra åtgärder för badet.

Draken - Årets nya familjeattraktion kommer att hållas öppen med begränsningar på 50 personer inom attraktionsområdet och distanshållning i kön.

Furuvik Havshotell - Hotellet håller öppet för att du ska kunna vila ut efter en fullspäckad dag i parken. Även White guide-listade Furuvik Havskrog är öppen - där du kan njuta av kulinariska läckerheter i vacker skärgårdsmiljö.

Äventyrsön - Hålls öppen men Fortet hålls stängt för att minimera trängsel inomhus.

Flodfärden - Hålls öppen, med distanshållning i kön.

Regnskogen - Hålls öppen, med distanshållning i kön.

Kängurusafari - Stängd på grund av att våra kängurus behöver vila.

Öppettider för upplevelser

  • Draken: 10-17
  • Flodfärden: 10-17

Öppettider för mat & dryck

  • Cirkusrestaurangen: 11-17
  • Fish and chips: 11-17
  • Scenkiosken: 11-17
  • Tyrolergrillen: 11-17
  • Badkiosken: 10-17
  • Classic Café: 10-17

Nyhet: Nu går det att beställa mat online på utvalda restauranger!

Öppettider för butiker

  • Sydamerika: 10-17
  • Magasinet: 10-17

Draken

Ta en flygande tur i Draken

Den nya attraktionen är en berg- och dalbana som skapar pirr i magen för både små och stora gäster. Läs mer om Draken här.

sommarkortet

Nya Sommarkortet - exklusivt 2020!

I är har vi tagit fram splitternya Sommarkortet - ett rabatterat säsongskort som ger dig tillgång till Furuviks nöjen hela sommaren 2020. Träffa alla våra djur, svalka dig i badet och njut av vår vackra park hela sommaren! Köp Sommarkortet här.

arskort

Förboka ditt besök med säsongskort

Just nu släpper vi in ett begränsat antal besökare varje dag, och även du med Säsongskort eller Guldkort måste förboka din plats. Glöm inte bort att registrera ditt säsongskort så får du information om hur du bokar din plats!

Inom 24 timmar efter att du registrerat kortet kommer du få ett mejl med en länk till platsbokningen. Om vill boka ditt besök innan du fått mailet, klicka här.

Gratis inträde i alla våra parker för dig med säsongskort!

Du som har ett Sommarkort, Säsongskort eller Guldkort får gratis inträde i alla Parks and Resorts parker, varje dag, hela sommarsäsongen! Semestra i Sverige och upptäck landets roligaste nöjesparker Gröna Lund, Kolmårdens Djurpark och Skara Sommarland.

Läs mer här

Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. 🍪 Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.