Information angående coronaviruset och Furuvik Havshotell

  Vi har öppet omsorgsfullt för ett begränsat antal gäster.Läs mer här.

  Information angående coronaviruset och Furuvik Havshotell

  Här har vi samlat de vanligaste frågorna rörande Havshotellets verksamhet och den nuvarande situationen med coronaviruset. Vi följer både utvecklingen och regeringen och myndigheters beslut och rekommendationer. Vi är också beredda på att agera och fatta nya beslut ifall situationen skulle förändras.

  Hur påverkas Havshotellet av regeringens beslut om begränsning av allmänna sammankomster?

  Havshotellet innefattas inte av förbudet för allmänna sammankomster och offentliga arrangemang men vi håller för tillfället stängt och kommer att öppna till påsk.

  Vilka åtgärder har vidtagits för att minska smittspridningen på hotellet? Att våra gäster ska känna sig trygga och säkra när de bor hos oss är vårt viktigaste uppdrag. Därför har vi, utöver våra vanliga noggranna städrutiner, även vidtagit följande åtgärder:

  • Begränsat antal bokningsbara rum.
  • Distansmarkörer på golvet vid kötillfällen.
  • Utökade städrutiner har införts överallt.
  • Avstånd mellan borden på restaurangerna.
  • Alkoholförsäljningen avslutas kl. 20.00.

  Jag är orolig för att bo på hotell just nu, hur tänker ni kring det? Vi förstår att man kan känna en oro och att många har frågor kring detta. Vi har alla ett ansvar i att agera aktsamt och att göra allt man kan för att minimera en smittspridning, framför allt så att det inte påverkar de som är extra infektionskänsliga i vårt samhälle. Har man symptom ska man givetvis inte röra sig i sociala sammanhang, vilket är en uppmaning vi ger till både våra medarbetare och gäster. Men är man frisk är man så välkommen till oss! Vi ser verkligen fram emot att få göra er vistelse till en minnesvärd upplevelse!

  Vad gör ni för att undvika köbildning till restaurangen?

  Vår personal kommer snabbt att hjälpa er med bordplacering. Därtill har vi tydliga markeringar i golvet som hjälper er att hålla avstånd till varandra.

  Hur beställer jag något från baren?

  Just nu är det endast bordsserveringen som gäller. Slå dig ner i vår lounge så kommer vi och tar din beställning.

  Hur gör ni med alkoholservering just nu?

  De nya reglerna om alkoholförsäljning innebär att vi inte har någon alkoholservering vare sig i restaurangerna eller baren efter kl. 20. Det går fint att beställa alkohol och mat via room service efter kl. 20.

  Frukostbuffén är det som jag verkligen sett fram emot, hur serveras den?

  Vi följer de senaste rekommendationerna från våra myndigheter och för att minska köbildning och trängsel har vi fler frukoststationer än vanligt. Vi tar din säkerhet på största allvar, hjälp oss att hålla avstånd!

  Jag har ett besök i parken på Furuvik som ingår i mitt boende inbokat? Vad gäller med det?

  Furuvik är en utomhuspark med stor yta att röra sig på. Vi har noggranna städrutiner och många toaletter för gästerna där de kan tvätta händerna ofta under dagen. Vi har alltid information om hur många bokningar vi har samtidigt och hur många som får tillgång till parken. För vistelse i parken följer vi myndigheternas direktiv och beslut.

  Vad har ni tagit för åtgärder när det gäller er personal?

  Vi följer självfallet Folkhälsomyndigheternas rekommendationer och har utöver det tillämpat försiktighetsåtgärder. All vår personal ska stanna hemma från jobbet om de har feber, hosta eller andra symptom på luftvägsinfektion (även lindriga) och de måste vara symptomfria i två dagar innan de återvänder till arbetet.

  Vad ska jag som gäst tänka på när jag kommer till hotellet?

  Vi rekommenderar att man följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer, dvs håller god handhygien och tvättar händerna ofta. Det finns möjlighet till att båda tvätta händerna och sprita händerna på olika ställen på hotellet. När vi fått det avklarat - vill vi att du bara ska njuta av ditt besök! Vi önskar dig varmt välkommen till Furuvik Havshotell och vi ser fram emot att få ta hand om dig och ditt sällskap!

  Skulle situationen förändras uppdateras denna sida med relevant information.

  Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. 🍪 Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.