Information angående coronaviruset och Furuvik Havshotell

Vi öppnar omsorgsfullt upp delar av djurparken för ett begränsat antal gäster. Läs mer.

Information angående coronaviruset och Furuvik Havshotell

Här har vi samlat de vanligaste frågorna rörande Havshotellets verksamhet och den nuvarande situationen med coronaviruset. Vi följer både utvecklingen och regeringen och myndigheters beslut och rekommendationer. Vi är också beredda på att agera och fatta nya beslut ifall situationen skulle förändras.

Hur påverkas Havshotellet av regeringens beslut om begränsning av allmänna sammankomster?

Havshotellet innefattas inte av förbudet för allmänna sammankomster och offentliga arrangemang men vi håller stängt under april förutom för specialarrangemang. Vi kommer inte ha några konferenser för över 50 personer.

Jag är orolig för att bo på hotell just nu, hur tänker ni kring det?

Vi förstår att man kan känna en oro och att många har frågor kring detta. Vi har alla ett ansvar i att agera aktsamt och att göra allt man kan för att minimera en smittspridning, framför allt så att det inte påverkar de som är extra infektionskänsliga i vårt samhälle. Har man symptom ska man givetvis inte röra sig i sociala sammanhang, vilket är en uppmaning vi ger till både våra medarbetare och gäster. Men är man frisk är man så välkommen till oss! Vi ser verkligen fram emot att få göra er vistelse till en minnesvärd upplevelse!

Vilka åtgärder har vidtagits för att minska smittspridningen på hotellet?

Att våra gäster ska känna sig trygga och säkra när de bor hos oss är vårt viktigaste uppdrag. Därför har vi, utöver våra vanliga noggranna städrutiner, även vidtagit följande åtgärder:

  • Utökad städning av publika ytor (toaletter, ledstänger, receptionsdisk, dörrhandtag mm)
  • Ökad användning av engångshandskar
  • Information om vikten av god handhygien till både gäst och medarbetare
  • Vår personal tar inte i hand eller kramas (varken mot gäst eller medarbetare)

Hur ser avbokningsreglerna ut för Havshotellet?

För boende på Furuvik gäller fri om- och avbokning 21 dagar eller mer innan ankomst. I samband med din bokning kan du också köpa till ett avbeställningsskydd för 295 kr som ger fri om- och avbokning fram till 24 timmar före ankomst.

Jag har ett besök i parken på Furuvik som ingår i mitt boende inbokat? Vad gäller med det?

Furuvik är en utomhuspark med stor yta att röra sig på. Vi har noggranna städrutiner och många toaletter för gästerna där de kan tvätta händerna ofta under dagen. Vi har alltid information om hur många bokningar vi har samtidigt och hur många som får tillgång till parken. För vistelse i parken följer vi Regeringens direktiv och beslut och kommer inte ha fler än 50 personer i parken samtidigt.

Vad har ni tagit för åtgärder när det gäller er personal?

Vi följer självfallet Folkhälsomyndigheternas rekommendationer och har utöver det tillämpat försiktighetsåtgärder. All vår personal ska stanna hemma från jobbet om de har feber, hosta eller andra symptom på luftvägsinfektion (även lindriga) och de måste vara symptomfria i två dagar innan de återvänder till arbetet. De medarbetare som vistats i områden som Folkhälsomyndigheten bedömer som riskområden idag ska hålla sig hemma och vara symptomfria i 14 dagar efter hemkomst innan man kommer tillbaka till sin arbetsplats.

Vad ska jag som gäst tänka på när jag kommer till hotellet?

Vi rekommenderar att man följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer, dvs håller god handhygien och tvättar händerna ofta. Vi har många toaletter där du kan tvätta händerna och har man möjlighet kan man också sprita händerna efteråt.

När vi fått det avklarat - vill vi att du bara ska njuta av ditt besök! Vi önskar dig varmt välkommen till Havshotellet och vi ser fram emot att få ta hand om dig och ditt sällskap!

Skulle situationen förändras uppdateras denna sida med relevant information.