Information om Furuviks omsorgsfulla öppning

Vi öppnar omsorgsfullt upp delar av djurparken för ett begränsat antal gäster. Läs mer.

En omsorgsfull öppning

Furuvik har nu öppet på ett omsorgsfullt sätt. Våra gästers och medarbetares säkerhet är alltid vår främsta prioritet och därför har vi infört ett antal försiktighetsåtgärder.

Vad är en omsorgsfull öppning?

Djurparken omfattas inte av regelverket för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, men även om vi har tillstånd att öppna ligger stort fokus på att göra det på ett ansvarsfullt och omsorgsfullt sätt.

Det rådande förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 50 personer påverkar bland annat möjligheten att öppna tivoliområdet. Därför planerar vi att öppna parken på ett omsorgsfullt sätt, där delar av parken hålls öppen.

Det betyder att vi kommer ta vårt ansvar och se till att vår verksamhet följer Folkhälsomyndighetens senaste rekommendationer.

Vad är öppet och vad är stängt?

Djurparken - Djurparken, med över 30 djurarter, kommer hållas öppen och det går bra att träffa alla våra fascinerande och häftiga djur. På en utomhusyta stor som ungefär 52 fotbollsplaner (370 000 kvadratmeter).

Djurvisningar - För att minska folksamlingar kommer vi inte ha schemalagda djurvisningar. Istället har vi djurvårdare på plats hos våra kängurus, lemurer och i fäboden, för att du ska få möjlighet att ställa frågor och lära dig mer om våra fascinerande djur.

Tivoliområdet - Tivoliområdet omfattas av förbudet mot allmänna och offentliga tillställningar och håller tillsvidare stängt. Undantaget är årets nyhet Draken som håller öppet med begränsningar på 50 personer inom attraktionsområdet och distanshållning i kön.

Badet - Vid bra väder håller badet öppet så att du kan svalka dig i värmen. Observera att du behöver förboka tid i badet för att minska trängsel. Du bokar tid när du köper din dagsentré, och din tid gäller i 2 timmar. Läs mer om våra åtgärder för badet.

Draken - Årets nya familjeattraktion kommer att hållas öppen med begränsningar på 50 personer inom attraktionsområdet och distanshållning i kön.

Furuvik Havshotell - Hotellet håller öppet för att du ska kunna vila ut efter en fullspäckad dag i parken. Även White guide-listade Furuvik Havskrog är öppen - där du kan njuta av kulinariska läckerheter i vacker skärgårdsmiljö.

Äventyrsön - Hålls öppen men Fortet hålls stängt för att minimera trängsel inomhus.

Flodfärden - Hålls öppen, med distanshållning i kön.

Regnskogen - Hålls öppen, med distanshållning i kön.

Kängurusafari - Stängd på grund av att våra kängurus behöver vila.

Öppettider för upplevelser

 • Draken: 10-17
 • Flodfärden: 10-17

Öppettider för mat & dryck

 • Cirkusrestaurangen: 11-17
 • Fish and chips: 11-17
 • Scenkiosken: 11-17
 • Tyrolergrillen: 11-17
 • Badkiosken: 10-17
 • Classic Café: 10-17

Nyhet: Nu går det att beställa mat online på utvalda restauranger!

Öppettider för butiker

 • Sydamerika: 10-17
 • Magasinet: 10-17

Boka ditt besök

Vi har, för allas säkerhet och trygghet, infört ett max antal besökare per dag. För att efterfölja detta kommer man numera behöva förboka vilken dag man vill besöka oss.

Boka med entrébiljett

I samband med att du köper biljetter i webbshopen kommer du nu få välja vilket datum du vill besöka oss. Köp dina biljetter i webbshoppen.

Boka med säsongskort

Du som köpt ett säsongskort hos oss kommer också ha möjlighet att boka in ditt besök, givetvis utan extra kostnad. Se till att du har registrerat ditt kort så kommer du inom 24 timmar få ett mejl med länk till bokningen. Har du redan registrerat ditt kort går det också bra att förboka din plats här.

Kontantfri park

Njut av Furuviksparken - men gör det utan kontanter. Från och med i år är parken helt kontantfri, nu är det endast kortbetalning som gäller.

Frågor & svar

Vilka åtgärder tar ni för att öppna omsorgsfullt och säkert?

Följande åtgärder införs:

ALLMÄNT

 • Folkhälsomyndighetens senaste riktlinjer kommuniceras på skyltar i parken.
 • Vi ser över och reviderar våra riktlinjer och rutiner regelbundet.

TRÄNGSEL OCH KÖER

 • Parken kommer att ha ett begränsat max antal besökare per dag och biljetter behöver förbokas.
 • Försäljning av entréprodukter sker uteslutande online för att förhindra köbildning i entrén.
 • Vi ser över hur vi kan jobba i största möjliga utsträckning med digitala köer.
 • Där det inte är möjligt med tekniska lösningar appliceras allmänna riktlinjer om köer, motsvarande de som tillämpas i butiker (avstånd, markering, mm.)

HYGIEN

 • Ökade och förstärkta städrutiner på toaletter och allmänna ytor.
 • Gäster erbjuds handtvätt eller handsprit vid alla toalettgrupper och flera centrala platser i parken.
 • Fortbildning av alla medarbetare gällande hygien, social distansering och andra säkerhetsregler.

ATTRAKTIONER (OM DESSA HÅLLS ÖPPNA)

 • Möjlighet till handtvätt/handdesinficering i samband med åk.
 • Regelbunden desinficering av grepp, byglar, säten och andra utsatta ytor.
 • Köregler motsvarande de som tillämpas i matbutiker.
 • Nya rutiner för att säkerställa att det inte uppstår trängsel vid på- och avstigning.

Vad kommer att hända med konserterna?

På grund av det rådande läget har vi beslutat att inte arrangera några konserter på Furuvik denna sommar. Vår ambition är att så många konserter som möjligt ska kunna få ett nytt datum sommaren 2021 istället. På denna sida uppdateras löpande informationen om respektive konsert.

Kan man återköpa sitt säsongskort?

Eftersom coronakrisen åtminstone inledningsvis kommer att påverka både attraktioner och konserter, bjuder vi alla som köpt Guldkort och Säsongskort innan den 29 april även på hela sommarsäsongen 2021. För att få den senaste informationen om erbjudanden och den kommande öppningen, registrera ditt säsongskort.

De som köper säsongskort i år får fri entré till Kolmården i sommar. Dessutom har vi tagit fram ett nytt säsongskort specifikt för sommaren 2020, Sommarkortet.

Vi tillämpar just nu vanliga återköpsregler, d.v.s. 14 dagars ångerrätt för distansköp om man köpt kortet via vår webbshop.

Vad har ni tagit för åtgärder när det gäller er personal?

Vi följer självfallet Folkhälsomyndigheternas rekommendationer och har utöver det tillämpat ytterligare försiktighetsåtgärder. All vår personal ska stanna hemma från jobbet om de har feber, hosta, snuva, halsont eller andra symptom på luftvägsinfektion (även lindriga) och de måste vara symptomfria i två dagar innan de återvänder till arbetet. De medarbetare som vistats i områden som Folkhälsomyndigheten bedömer som riskområden idag ska hålla sig hemma och vara symptomfria i 14 dagar efter hemkomst innan man kommer tillbaka till sin arbetsplats.

Skulle situationen förändras uppdateras denna sida med relevant information.

Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. 🍪 Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.