Halloween 2021

  Halloween

  Halloween på Furuvik

  Buu! Årets rysligaste och mysigaste upplevelse är äntligen tillbaka. Hela parken fylls med rysmysiga upplevelser för hela familjen, och här kan du både möta häxor och vampyrer och åka våra roliga attraktioner. I år bjuder vi också på en riktigt läskig nyhet för de äldre - när parken stänger för dagen öppnar vi upp för Horror Nights! Halloween är öppet 23-24 och 30-31 oktober samt 3-6 november.

  Sagostund och spökhus för hela familjen!

  Det finns massor att göra i parken! Våra kusliga häxor i Stallbacken gör comeback i år så hjälp till att röra i deras mystiska häxgryta. Passa på att mys på sagostund bland höbalar och ljus eller hälsa på kapten Sjöskum och hans familj som intagit kaptensgården. Men akta dig för den elaka spindelinvasionen vid Apariet.

  Vi kommer ha fler onda väsen i parken som minglar runt, så se upp!

  I år bjuder vi på fler ku(s)liga Nyheter:

  Zombieexpressen

  Under en resa i Transsylvanien plockade Orientexpressen upp en passagerare som bar på en zombiesmitta. En efter en förvandlades passagerna till människoätande zombies men konduktören lyckades begränsa utbrottet genom att låsa in alla zombies i de sista vagnarna. Eller gjorde han det?

  Greve LéMuurs Mysterium

  Greve LéMuur är bror till Greve Dracula och professor i genetik. När han flyttade in på Furuvik tillagade han en brygd för att bättre passa in i miljön - men något gick väldigt fel. Greven och hans medarbetare förvandlades istället till hälften människor och hälften djur. Nu försöker de lura besökarna att dricka förvandlingsbrygden de också. Vågar du besöka greven?

  Greve LéMuurs Mysterium passar de allra yngsta barnen.

  Stigen

  En familjevänlig aktivitet där barnen ska leta efter ledtrådar för att hitta en piratskatt.

  Tivolit

  Ett kringresande sällskap bestående av märkliga och missanpassade gycklare ledda av syskonparet Adolfi bjuder på tveksamma föreställningar och märkliga ritualer till publikens förskräckelse.

  Stenskogens häxor

  Kom förbi och hälsa på Stenskogens häxor Ametista, Smaragda, Agata och Pyritea. Sjung en sång eller passa på att leka lite stenkull. Vid slutet av dagen bjuder häxorna även upp till ett häxigt minidisco som du inte vill missa.

  Hemsökta gården

  På den gamla gården som en gång ägdes av storbonden Erk Jons har tiden stått still. När gården flyttades till Furuvik 1945 var det inte bara stock och sten som följde med, utan även gårdens hemsökta själar som var ovilliga att lämna jordelivet. Under Halloween, de dödas tid, kan vi levande människor skymta gårdens osaliga andar.

  Ta Spöktåget till Furuvik!

  Hoppa på vårt gamla ånglok i Gävle, som över Halloween förvandlas till ett kusligt spöktåg. Den 3-6 november kan du åka till Furuviksparken med Järnvägsmuseets spöktåg som går mellan Gävle och Furuvik. Personalen är utklädda för att skapa den rätta Halloweenkänslan.

  Tivolit är öppet!

  Vårt tivoli förvandlas till en klassisk amerikansk sekelskiftescirkus! Här kan du åka alla våra snurriga och roliga attraktioner och dessutom av halloweentematiseringen. På tivolit har vi dessutom byggt upp en rolig labyrint och du kan både äta mat och fika på området. Fria åk ingår i biljetten till Halloween 2021.

  Läs mer om våra attraktioner

  Nyhet: Horror Nights

  I år presenterar vi en nyhet för de äldre - efter att vi stänger för dagen öppnar vi upp ett betydligt läskigare Furuvik när mörkret faller över parken. Välkommen till din värsta mardröm!

  Läs mer om Horror Nights

  Förläng rysmyset!

  Med Halloweenpaketet får du en fullspäckad halloweendag i parken och övernattning på mysig Furuvik Havshotell eller Furuvik Havscamping.

  Läs mer och boka

  Köp dina biljetter!

  Välkommen till ett rysmysigt äventyr för hela familjen.

  Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. 🍪 Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.